Hlavnou myšlienkou grilovačky bolo UŽIŤ SI ŽIVOT!
Ujsť na chvíľu od denných stresov do partie neznámych kamarátov.

Prvá grilovačka vznikla vďaka tomu, že mi na záhrade zlomilo jabloň.
Drevo som zaniesol kamarátovi na údenie a grilovanie. Veď čo s ním?
Bol to Roman Kóňa a je to majster svojho remesla, grilmajster a mäsonadšenec. Nenormálne sa zaujíma o kvalitu mäsa a rôzne techniky grilovania.
Je to veľmi citeľné v každom súste od neho.

Pamätám si, ako sme s Romanom a našimi ženami ležali u nich v obývačke a snažili sa stráviť obed. Pripravil poriadny kus mäsa a jeho žena mango zmrzlinu a kávu cez aeropress. Von bolo asi 38 stupňov a mäkol nám všetkým  mozog.
Ale našla sa jedna fajn myšlienka. Žeby sme toto opojenie dopriali aj vám?
Prečo nie? odpovedal Roman.
A tak sme začali plánovať. Čítajte ďalej, ako to dopadlo.

Na Romanovej záhrade sa podávalo životné menu a vína.
14 dní dozrievané bravčové, kotlety, ťahané bravčové ale samozrejme aj picanha, T-bone či tomahawk steaky.
Smäd uhasili vína ako
Prosecco – Nino Franco Rustico v magnum flaši (1.5 L) od Schmidt-co.
‚La Marimorena‘ Albarino – Casa Rojo od Wine Lovers Club
Merlot – Allegrini od WineExpert
Chateau Trianon z Bordeaux od Schmidt-co.
Rizling Vlašský (1982) z Moravy od UFO watch.taste.groove
voda Voss od AQUAstore
gin&tonic – z prvého Slovenského ginu GIN GIN s tonikom bez chinínu z bio produkcie AquaMonaco

Tak čo, dali by ste sa nahovoriť na takúto grilovačku?
Pozrite si aj galériu od Martina Latečku. Veľmi pekné detaily a atmosféra.
Ďakujem všetkým, ktorí v ten deň otvorili bránu na Romanovej záhrade a prispeli k atmosfére.
Toto je život kamaráti!