Nadstavbové kurzy


Nadstavbové cukrárske kurzy sú vhodné pre profesionálnych cukrárov a pre všetkých, ktorí sa pečeniu venujú s vášňou. Príďte si doplniť alebo prehĺbiť vedomosti ku konkrétnej téme, zažite tvorivú atmosféru, získajte profesionálne triky a spoznajte ďalších majstrov cukrárskeho umenia. Venujte víkend rozvoju svojich zručností a získajte inšpiráciu pre vlastnú prax.

Nadstavbové kurzy

Kurz je určený všetkým, ktorí majú záujem o konkrétne témy, či už sú nadšencami pečenia alebo profesionáli, ktorí na sebe stále pracujú. Z nadstavbového kurzu si odnesiete vlastnoručne vyrobenú dobrotu a k tomu získate Osvedčenie o absolvovaní kurzu. Naše lektorky s mnohoročnými skúsenosťami vám prezradia svoje obľúbené receptúry a okrem vedomostí vám pozdieľajú aj lásku k pečeniu a cukrárskemu remeslu.Vyberte si jeden víkend, alebo s nami absolvujte celú prax.

Rozsah kurzu: víkend, sobota a nedeľa, od 9:00 - 16:00

 

 

 

1. Tématický kurz: Veterníky, venčeky, orechové košíčky, medové rezy a medové krémeše

Tento víkend bude voňať ako tá najlepšia cukráreň, vo vitríne nájdete veterníky, venčeky aj eclairs z odpaľovanej hmoty, aj vynikajúce drobné pečivo z lineckého, či orechového cesta. Zručnosť si overíte aj prácou s medom a výsledkom budú úžasné medové rezy aj medový krémeš. Príďte sa naučiť ako vyrobiť dokonalú šľahačku, uvariť úžasný karamel, pracovať so zdobiacim vreckom, lepkavým cestom a správne odhadnúť čas, ktorý si cesto žiada - všetko z toho je umenie. Staňte sa majstrom tohto remesla.

Termín: 4. 2. - 5. 2. 2023
Lektorka: Emília Bačová

 

2. Tématický kurz: Listové cesto, likérové špice, laskonky a dokonalé pavlovky

Tajné cukrárske kódy písané prstom do múky? Aj tie sa naučíte počas tohto víkendu pri príprave listového cesta a potom z neho upečiete lahodné francúzske kocky, listové trubičky, či šatôčky. A tiež celý rad klasických zákuskov ako šodó chlebíček, laskonky, likérové špice, či rolády, ktoré zažívajú v cukrárňach slávu už celé generácie. Ale čaká vás aj príprava hviezdy posledných rokov: mini pavlovky aj s lahodnou náplňou. Spájame tradičné receptúry s modernými trendami, pridajte sa a tvorte s nami. 

Termín: 11. 2. - 12. 2. 2023
Lektorka: Emília Bačová

 

3. Tématický kurz: Čokoláda, pralinky, banketky, choux, makrónky a neodolateľné tartaletky

Čaká vás víkend v znamení kvalitnej čokolády a krásnych moderných dezertov s úžasnou chuťou. Našu cukrársku výrobňu zaplní vôňa čokolády, naučíte sa správny postup jej temperovania, prípravu náplní, výrobu praliniek, čokoládových ozdôb, banketiek, či truffle. Súčasné moderné cukrárske výrobky s tajomnými názvami ako Choux, či makrónky pripravované talianskou a švajčiarskou metódou už nebudú pre vás viac záhadou. A výborné náplne pre krásne tartaletky doplnia víkend plný dokonalých dezertov. Pridajte sa k majstrom cukrárom aj vy.

Termín: 25. 2. - 26. 2. 2023
Lektorka: Jozefína Zaukolcová

 

4. Tématický kurz: Moderné cukrárske výrobky, osie hniezda, moravské koláče, kokosky, klasické tiramisu

Tento víkend sa naučíte piecť úžasné nadýchané dobroty z kysnutého cesta ako osie hniezda, či moravské koláče Z klasických dezertov vás čaká príprava plnených kokosiek, orechových rožkov, vynikajúcej trenej bábovky, ale aj biskupského chlebíka. Na odľahčenie si ešte pripravíte nepečené dezerty ako tiramisu, či gaštanovú roládu. A čo poteší každého cukrára? Samozrejme, slané pečivo. Naučíte sa piecť pagáčiky, o ktoré bude ťažké podeliť sa. 

Termín: 4. 3. - 5. 3. 2023
Lektor: Karol Tarr
 

5. Tématický kurz: Úžasné torty, finalizácia a ozdoby na torty, cheesecake, swiss krém, maková torta a bezgluténové výrobky

Víkend v znamení tortovej formy, kde sa naučíte piecť obľúbenú makovú tortu s višňami, šťavnatú mrkvovú tortu, aj cheesecake s voňavými jahodami. Zdokonalíte svoje majstrovstvo v zdobení torty, naučíte sa nové postupy aj triky ako využiť moderné suroviny pri vašej tvorbe. Nezmeškajte to a pridajte sa.

Termín:  11. 3. - 12. 3. 2023
Lektorka: Karol Tarr

 

6. Tématický kurz: Croissanty, dukátové buchtičky, torty a Bratislavské rožky

Klasické múčniky ako dukátové buchtičky, bublanina, či lievance sú kumšt. A kto by odolal dokonalým croissantom? Tento víkend sa naučíte ako upiecť tie najlepšie. A tiež ako pripraviť torty, ktoré majú radi všetci bez rozdielu veku. Čaká vás šľahačková Florida, čokoládová Kuba torta, či zamatovo bordová Red Velvet. A záverečnou bodkou za víkendom budú dokonalé Bratislavské rožky, ktoré sa naučíte piecť podľa tradičnej receptúry tak ako profesionálni majstri. Nenechajte si ujsť príležitosť venovať sa klasike, ktorú by ste chceli nájsť v každej reštaurácii.

Termín:  18. 3. - 19. 3. 2023
Lektorka: Emília Bačová
 

Ak máte záujem o rezerváciu voľného miesta, napíšte nám, prosím, na info@gastroacademy.sk

 

Cena za kurz:

269 €za 1 víkend (cena je vrátane DPH)

Aktuálne termíny

2. Tématický kurz: Listové cesto, likérové špice, laskonky a dokonalé pavlovky
11. 02. 2023 - 12. 02. 2023 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

posledné miesto

269.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.