Tipy od cukrára: Brownies - vôňa čokolády, ktorá prevonia celý dom
Jednoduchý recept na brownies pre všetkých milovníkov čokolády
Upečte si voňavú jesennú pochúťku, ktorú budú vaši hostia milovať.
Suroviny:
150g práškový cukor
1/2ks prášok do pečiva
50g kakao
250g maslo
200g horká čokoláda
200g sekané orechy
60g polohrubá múka (alebo celozrnnej, bezlepkovej)
5ks vajec
maliny/šľahačka na ozdobu (nemusí byť)
Postup:
Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vymiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva, pridáme vajíčka. Ručne vymiešame a na záver prilejeme maslo s čokoládou. Vznikne nám hustejšie cesto, pridáme ešte nasekané orechy a vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu, alebo menší plech. Môže sa dať aj na väčší plech, brownies bude nižšie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút. Korpus nemá byť úplne "upečený" (vysušený). Podávame ešte teplé prípadne aj so šľahačkou, ovocím.
publikované: 08. 10. 2020