Kurz pekár - pekárka
Čerstvý chlieb a pečivo je základom každej domácnosti. Prihláste sa na kurz pekár - pekárka, ktorý má akreditáciu Ministerstva školstva SR a naučte sa technológie prípravy poctivých pekárskych výrobkov.
Čo vás na kurze čaká?
240-hodinový kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.
Teoretická časť prebieha online v skupine počas víkendov. Naučíte sa nielen zásady hygieny, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou pekárskej výroby, ale aj tajomstvá prípravy kvasu, cesta, pečiva, chleba a mnohých iných chutných pekárskych výrobkov.
Praktická časť tvorí zvyšných 180 hodín kurzu, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v pekárskej výrobe. V niektorých prevádzkach prebieha prax aj v nočných hodinách.
Prax v učebni Gastro Academy v Bratislave prebieha cez víkendy (soboty a nedele).
Prax môžete absolvovať:
- víkendová prax v učebni Gastro Academy v Bratislave (od marca 2025)
|
- zmluvné pracoviská Gastro Academy:
|
- vlastná prax v prevádzke: Pracujete už ako pekár / pekárka alebo si viete zabezpečiť vlastné pracovisko, kde absolvujete prax? Stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať. |
Čo získate absolvovaním kurzu?
Po ukončení teoretickej a praktickej časti získate osvedčenie, ktoré slúži ako doklad o odbornom vzdelaní.
Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR a osvedčenie je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.
Kurz pekár - pekárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a osvedčenie je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.
Ak plánujete vlastnú pekársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba pekárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - pekárne alebo pekárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať pekárske výrobky.
Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu pekár - pekárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná pekárka alebo pekár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.
Online vyučovanie
Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našimi lektormi stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.
V zákazníckej zóne navyše nájdete prehľadne spracované online študijné materiály doplnené o videá a linky na užitočné informácie, ktoré vám uľahčia štúdium.
Cena za kurz:
990 € | prax na pracovisku pekárskej výroby |
2190 € | víkendová prax v Gastro Academy v Bratislave - termín od marca 2025 |
(ceny sú uvedené vrátane DPH)
cenník
Q&A - časté otázky k našim kurzom.
Fotky a videá z kurzov na Instagrame, na FB.
Získajte kurz zadarmo cez úrad práce
V súčasnosti máte možnosť absolvovať kurz pekár-pekárka úplne bezplatne cez úrady práce. Ponuka platí pre zamestnaných aj nezamestnaných. Bližšie informácie tu.