Kurz pekár - pekárka
Čerstvý chlieb a pečivo je základom každej domácnosti. Prihláste sa na kurz pekár - pekárka a naučte sa technológie prípravy poctivých pekárskych výrobkov.
Čo vás na kurze čaká?
200-hodinový kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.
Teoretická časť prebieha online počas víkendov. Naučíte sa nielen zásady hygieny, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou pekárskej výroby, ale aj tajomstvá prípravy kvasu, cesta, pečiva, chleba a mnohých iných chutných pekárskych výrobkov.
Praktickú časť kurzu pekár - pekárka organizujeme v profesionálnej gastro učebni v Bratislave a je vedená odborným lektorským tímom. Podľa konkrétnej témy praxe sa na vás tešia:: Milka Bačová, Karol Tarr a Mykola Nevrev. Prax prebieha cez víkendy (soboty a nedele) v kombinácii s online študijnými materiálmi a zadaniami od našich lektorov. Špičkovo vybavená učebňa vám poskytne zázemie určené pre profesionálov, vyskúšate si nielen svoje zručnosti, ale zoznámite sa aj s modernou technológiou, spotrebičmi a pomôckami pre pekársku výrobu. Počas jednotlivých víkendov sa budete venovať témam preberaným na teórii a okrem samostatného pečenia a cibrenia receptúr, si prejdete celým procesom od prípravy až po balenie výrobkov. Cieľom praxe je, aby ste si vyskúšali čo najviac technologických postupov, aby ste pochopili vlastnosti a kvalitu surovín a aby ste sa naučili všetko potrebné pre svoju vlastnú pekársku prevádzku. Veríme, že kurz prinesie aj pekné vzťahy a že vzájomnú podporu budete cítiť nielen počas celého trvania praxe, ale aj po jej skončení. Spolu s našimi lektormi vytvoríte skupinu zanietených profesionálov, ktorí dostanú ten najlepší základ pre rozvoj pekárskeho remesla. Tešíme sa na stretnutie s vami.
Fotky a videá z víkendovej praxe na Instagrame.
Predpokladaný plánovaný termín: 2026. Vzhľadom na zmeny v zákone o vzdelávaní dospelých aktuálne nemáme v ponuke nové termíny kurzov. Žiaľ, čakáme na implementáciu nového zákona Ministerstvom školstva SR, aby sme Vám mohli ponúknuť kurz v súlade s novými podmienkami.
Čo získate absolvovaním kurzu?
Kurz pekár - pekárka je akreditovaný Alianciou sektorových rád podľa najnovšieho zákona o vzdelávaní dospelých č. 292/2024 Z.z.. Gastro Academy s.r.o. je zároveň podľa tohto zákona "certifikovaná vzdelávacia inštitúcia". Po úspešnom absolvovaní kurzu získate "osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu", ktoré je vydané podľa §15 zákona č. 292/2024 Z.z..
Ak plánujete vlastnú pekársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba pekárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky "Overovanie vzdelávacích výstupov vo vzdelávaní dospelých" a po ich úspešnom zvládnutí získate doklad o "profesijnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade.
Akreditovaný kurz pekár - pekárka je podľa nového zákona považovaný za formálne vzdelávanie, ktoré vedie k získaniu príslušnej kvalifikácie podľa Slovenského kvalifikačného rámca. Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ním ako kvalifikovaná pekárka alebo pekár.
Online vyučovanie
Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našimi lektormi stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.
Teória prednášaná lektormi je doplnená prehľadne spracovanými materiálmi v zákazníckej zóne, kde okrem hlavných tém nájdete aj množstvo informácií a videí na prehĺbenie učiva.
Cena za kurz:
| 2490 € | víkendová prax v Gastro Academy v Bratislave |
(ceny sú uvedené vrátane DPH)
cenník
Q&A - časté otázky k našim kurzom.
Opis vzdelávacieho programu
Fotky a videá z kurzov na Instagrame, na FB.
Zaregistrujte sa a budeme Vás informovať o termínoch a podmienkach kurzu ako prvých a následne sa budete môcť prednostne prihlásiť.
