Kurz cukrár - cukrárka

5
115 hodnotení

Staňte sa majstrom cukrárskeho remesla. Kurz akreditovaný Ministerstvom školstva SR vám poskytne ďaleko viac ako bežné domáce pečenie. Naučíte sa všetko o surovinách, od ich výberu, cez skladovanie až po ich správne spracovanie, oboznámite sa s technologickými postupmi, ktoré sa využívajú v praxi a dozviete sa aj to ako svoje výrobky správne prezentovať, baliť, či predávať. Kurz Cukrár - Cukrárka vás odborne pripraví na otvorenie vlastnej cukrárskej výroby alebo cukrárne.

Kurz cukrár - cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

280-hodinový kurz Cukrár - Cukrárka je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretická časť prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. 

Naučíte sa všetko potrebné pre cukrársku prax, od hygienických noriem a bezpečnosti pri práci, cez prácu so surovinami, overené receptúry, technologické postupy, až po tvorenie noriem a cenotvorbu. V zákazníckej zóne nájdete všetky podklady ku kurzu spracované v prehľadných študijných textoch.

Praktickú časť kurzu cukrár - cukrárka tvorí zvyšných 220 hodín, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárskej výrobe. Praktická časť kurzu prebieha na zmluvných pracoviskách počas pracovného týždňa. Prax v učebni Gastro Academy v Bratislave prebieha cez víkendy (soboty a nedele).

Prax môžete absolvovať: 1) cez víkendy v Gastro Academy, 2) na zmluvných pracoviskách počas pracovných dní, 3) na vlastnom pracovisku:

1) víkendová prax v učebni Gastro Academy v Bratislave. Prax organizujeme v profesionálnej gastro učebni v Bratislave a je vedená odborným lektorským tímom. Podľa konkrétnej témy praxe sa na vás tešia: Milka Bačová, Jožka Zaukolcová a Karol Tarr. Podrobné informácie k praxi nájdete tu. Najbližší plánovaný termín: január 2025. Aktuálne k dispozícii:

  • 8 voľných miest

2) zmluvné pracoviská Gastro Academy pre termín od 11.1.2025.

  • Bratislava:  0 voľných miest
  • Hlohovec: 1 voľné miesto
  • Banská Bystrica: 1 voľné miesto
  • Púchov:   0 voľných miest
  • Považská Bystrica: 1 voľné miesto
  • Žilina: 0 voľných miest
  • Dolný Kubín:  0 voľných miest
  • Námestovo: 1 voľné miesto
  • Krásno nad Kysucou: 1 voľné miesto
  • Rimavská Sobota: 0 voľných miest
  • Poprad: 1 voľné miesto
  • Košice: 1 voľné miesto
  • iné mestá - kontaktujte nás a preveríme možnosti

(aktualizované 7.11.2024)

3) vlastná prax v prevádzke: Pracujete už ako cukrár / cukrárka v cukrárskej výrobe alebo si viete zabezpečiť vlastné pracovisko, kde absolvujete prax? Stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať.

Obsah kurzu cukrár - cukrárka

Zásady hygieny a bezpečnosti pri práci, Cukor a iné sladidlá, Plnky a polevy, Tuhé tukové cestá, Trené linecké cesto, Perníkové cesto, Čajové a parížske pečivo, Pálená hmota, Pálená hmota - korpus, Listové cesto, Šľahané hmoty, Trené hmoty, Jadrové hmoty, Špeciálne nepečené výrobky, Kysnuté cesto, Reštauračné múčniky, Smotanové výrobky a náplne, Ozdoby a príprava hmôt, Oblátky, Zmrzliny, Moderné cukrárske výrobky, Hodnotenie kvality výrobkov, Balenie, skladovanie a preprava, Starnutie výrobkov a predlžovanie trvanlivosti, Výrobno – technická evidencia, Ekonomická činnosť podniku
 

Čo získate absolvovaním kurzu?

Kurz cukrár - cukrárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a po úspešnom absolvovaní kurzu získate osvedčenie, ktoré je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Ak plánujete vlastnú cukrársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba cukrárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - cukrárne alebo cukrárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať cukrárske výrobky.

Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu cukrár - cukrárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná cukrárka alebo cukrár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.

 

Online vyučovanie

Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našimi lektormi stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.

V zákazníckej zóne navyše nájdete prehľadne spracované online študijné materiály doplnené o videá a linky na užitočné informácie, ktoré vám uľahčia štúdium.

 

Cena za kurz:

990 €prax na pracovisku cukrárskej výroby
2290 €víkendová prax v Gastro Academy v Bratislave - termín od septembra 2024

(ceny sú uvedené vrátane DPH)

cenník
Q&A - časté otázky k našim kurzom.

Fotky a videá z kurzu cukrár - cukrárka na Instagrame, na FB.

 

Získajte kurz zadarmo cez úrad práce

V súčasnosti máte možnosť absolvovať kurz cukrár-cukrárka s praxou na pracovisku úplne bezplatne cez úrady práce. Ponuka platí pre zamestnaných aj nezamestnaných. Bližšie informácie tu.

Aktuálne termíny

prax na zmluvných pracoviskách Gastro Academy alebo vlastná prax (lektor teoretickej časti Milka Bačová)
11. 01. 2025 - 25. 03. 2025 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

posledné miesto

990.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
víkendová prax v učebni Gastro Academy Bratislava
11. 01. 2025 - 23. 03. 2025 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

7 voľných miest

2290.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 115 hodnotení

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.