Tipy od kuchára na predjedlá a vhodný čas ich podávania

Prinášame inšpiráciu na skvelé predjedlá aj s odporúčaným spôsobom podávania.

predjedlo.jpg

Máte radi hostinu s kompletným menu? Viete kedy a aké predjedlá je vhodné podávať? 

Teplé predjedlá: podávajú sa v malých porciách po polievke, pred hlavným mäsovým chodom

  • stratené (pošírované) vajcia
  • vaječné omelety
  • plnené vaječné omelety
  • cestoviny: špagety na bolonský spôsob, na milánsky spôsob, ravioly, pelmene
  • rizotá
  • pokrmy z rýb
  • pokrmy zo zeleniny

Studené predjedlá: sú to lahôdkové druhy pokrmov, ktoré podávame v malých porciách pred polievkou, prípadne namiesto polievky.

  • marinované ryby, údené ryby, kaviár s prílohou hrianok a masla
  • studené predjedlá z vajec: plnené vajcia (penami, pochúťkovými maslami, kaviárom a pod.), pošírované vajcia, obložené vajcia, Henry vajce,
  • studené jedlá zo zeleniny: rajčiaky plnené tuniakom
  • studené predjedlá z mäsa: anglická sviečkovica a roastbeef, pražská šunka, rebierka v aspiku, plnená studená hydina, rozličné druhy pien, paštét, galantín, jemné druhy huspenín, medailóniky, jemné druhy údenín, mäsové terinky a pod.

Aj toto, spolu s receptúrami sa dozviete na rekvalifikačnom kurze Kuchár/Kuchárka.

Aké je Vaše obľúbené predjedlo? 

publikované: 17. 09. 2020

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.