Tipy od kuchára na predjedlá a vhodný čas ich podávania
Prinášame inšpiráciu na skvelé predjedlá aj s odporúčaným spôsobom podávania.
Máte radi hostinu s kompletným menu? Viete kedy a aké predjedlá je vhodné podávať?
Teplé predjedlá: podávajú sa v malých porciách po polievke, pred hlavným mäsovým chodom
- stratené (pošírované) vajcia
- vaječné omelety
- plnené vaječné omelety
- cestoviny: špagety na bolonský spôsob, na milánsky spôsob, ravioly, pelmene
- rizotá
- pokrmy z rýb
- pokrmy zo zeleniny
Studené predjedlá: sú to lahôdkové druhy pokrmov, ktoré podávame v malých porciách pred polievkou, prípadne namiesto polievky.
- marinované ryby, údené ryby, kaviár s prílohou hrianok a masla
- studené predjedlá z vajec: plnené vajcia (penami, pochúťkovými maslami, kaviárom a pod.), pošírované vajcia, obložené vajcia, Henry vajce,
- studené jedlá zo zeleniny: rajčiaky plnené tuniakom
- studené predjedlá z mäsa: anglická sviečkovica a roastbeef, pražská šunka, rebierka v aspiku, plnená studená hydina, rozličné druhy pien, paštét, galantín, jemné druhy huspenín, medailóniky, jemné druhy údenín, mäsové terinky a pod.
Aj toto, spolu s receptúrami sa dozviete na rekvalifikačnom kurze Kuchár/Kuchárka.
Aké je Vaše obľúbené predjedlo?
publikované: 17. 09. 2020