Viete aký je rozdiel medzi šéfkuchárom a inými kuchármi?
Kuchár? Šéfkuchár? Ako sa delia o kompetencie a povinnosti v kuchyni? Za čo všetko sú zodpovední?
* Kuchár vedúci zmeny - podieľa sa na príprave jedál teplej kuchyne, kontroluje kvalitu a expedíciu jedál, zodpovedá za hospodárske využívanie surovín a tiež je zodpovedný za poriadok na pracovisku
* Kuchár na prípravu teplých pokrmov - pripravuje raňajkový teplý bufet, obedové menu, minútky, večere a objednávky
* Kuchár na prípravu studených pokrmov - pripravuje studený raňajkový bufet, obložené misy, šaláty, dresingy, doplnky k jedlám, studené omáčky a pod.
A podľa veľkosti prevádzky nájdete ešte v kuchyni aj iné funkcie: Kuchár cukrár, kuchár pre omáčky, kuchár na ryby, kuchár mäsiar, kuchár na grilované jedlá, kuchár na zeleninu, či kuchár na polievky.
Rekvalifikačný kurz Kuchár - Kuchárka vás pripraví na každý krok vo vašej gastro kariére https://gastroacademy.sk/kurz/kuchar
Ilustračné foto: freepik
publikované: 03. 09. 2020